Ingolstadt -Germania/Bavaria- o bijuterie de oraș la Dunăre !

Când spui Germania și Bavaria, mulți dintre noi ne gândim la Munchen, la FC Bayern Munchen, la bere, la Oktoberfest……Dar Bavaria înseamnă mult mai mult și sunt și alte locuri superbe care merită vizitate.  Așa că haideți să aflați și să vedeți un oraș superb – bijuterie turistică și de urbanism  pe care l-am vizitat în vara anului 2015.

 INGOLSTADT – este orașul menționat în romanul Frankenstein (1818) de Mary Shelley, ca locul nașterii monstrului creat de Victor Frankenstein. Este un oraș foarte vechi, iar în anul 1250 a luat denumirea de Ingolstadt. Orașul este situat pe de o parte și alta a Dunării, aproape atât de Munchen, cât și de Nurnberg.  Eu am ajuns cu compania  WizzAir pe relația București-Nurenberg, și mașina până la Ingolstadt (sunt și trenuri).  Acest oraș este un loc aparte prin prisma obiectivelor turistice, a Dunării, a centrului istoric și cetății, precum și împrejurimilor care oferă multe posibilități de recreere.  

Este foarte usor să vizitezi centrul vechi al orașului, unde găsești suveniruri și produse bavareze la tot pasul ! Centrul istoric este plin de obiective turistice, muzee, clădiri, străduțe înguste sau mai late, porți ale cetății, multe locuri de petrecere și destindere-terase, baruri, cafenele, magazine de toate tipurile. Este foarte ușor să descoperi istoria orașului, chiar dacă nu știi bine limba germană, sunt zeci de indicatoare turistice ! Iar aici, bicicleta este nelipsită din cotidian, oriunde te-ai afla.

Un loc preferat de mulți turiști este Bayerisches Armeemuseum

Este plăcut să simți vibrația orașului, străduțele, oamenii  ….

La tot pasul găsești surse de inspirație fotografică, zeci de spații verzi printre clădirile istorice ..

Bicicleta- este în centrul atenției !

Mă opresc în fața primăriei pentru a cerceta cetatea Ingolstadt, dar și să mă documentez mai bine de la Centrul de informare turistică din incinta primăriei. În Ingolstadt sunt 3 locuri oficiale de informare turistică !

Dunărea este frumoasă, există și poduri peste Dunăre care sunt doar pentru pietoni și biciclisti ! Iar de-a lungul Dunării sunt alei speciale pentru jogging și plimbări cu bicicleta !

Cotele apelor Dunării….

Parcurile din Ingolstadt sunt realmente o încântare – pentru copii și adulti, există numeroase locuri de joacă gratuite pentru toți ! Te poți juca tenis de masă, baschet, mini-tiroliene, locuri speciale pentru copii, porți de fotbal în locuri special amenajate și gratuite ! Klenze Park, Luitpold Park, Hindenburg Park sunt printre cele mai frumoase. Există numeroase spații educative, cu informații despre plante, arbori, despre Dunăre,etc…

Și în cartiere, departe de parcurile centrale, autoritățile locale au grijă de sănătatea locuitorilor de toate vârstele, există multe părculețe, locuri de joacă pentru copii, spații verzi- locuri gratuite și foarte, foarte curate !

Deși mai toată lumea are ca favorită la fotbal FC Bayern Munchen, în 2015 a promovat pentru prima dată, în Bundesliga, și FC Ingolstadt 04, asa că fun-shop-ul celor de la Ingolstadt este asaltat de suporteri și turiști pentru materiale în culorile favoriților !

Cel mai vizitat muzeu este însă Audi Museum, unde găsești numeroase tipuri de mașini, istoria acestei mărci auto este impresionantă, iar vizita de la muzeul Audi este realmente o variantă placută  de petrecere a timpului liber pentru oricine, având și un preț de vizitare foarte acceptabil. Iar la plecare, o amintire de la magazinul muzeului este neapărat necesară !

Te poti plimba ca turist cu autobuzul, existând numeroase legături către toate zonele !

În apropiere se găsește un alt loc plin de turiști, localnici – care îsi petrec timpul aici -făcând jogging, plimbându-se, mergând pe bicicletă, înotând ….este Lacul Baggersee, situat la 1,5 km de centru.

Mă declar încântat și impresionat de cum se face turismul responsabil, bine ancorat în comunitate, unde vechiul și noul se combină excelent și aduce valoare economică zonei !

Mai multe foto din Ingolstadt, aici !     More photos from Ingolstadt !                                           orasul Ingolstadt-foto                                              parcuri,Dunare,castele

Mai multe despre turismul german- la secțiunea Turism în Germania !

Enjoy !

Foto & text -Gabriel Lâlă – ghid, călător

Asociația Clubul de Turism PROILAVIA

Reclame

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s