Nurnberg- Germania- atracție și distracție la grădina zoo !

Una  dintre cele mai frumoase grădini zoo din Germania este în Nurnberg (Tiergarten Nurnberg). Nurnberg este situat în regiunea Bavaria, la aproape 170 km de Munchen.  Poți ajunge aici și cu avionul, existând curse directe  București -Nurnberg

germany

Sunt intr-o zi de duminică de vară în care parcă toți oamenii – localnici sau turiști -au venit aici. Locurile de parcare pentru mașini în zona zoo sunt toate ocupate, cu greu găsești un loc…dar cu răbdare reușim,  interesant că nu se plătește taxă pentru parcare !

Este un loc unde poți vedea o multime de păsări, animale …, unde poți bea liniștit o bere la multele terase sau copiii se pot juca gratis în locurile de joacă strategic amenajate. Toate sunt ordonate cu cap, să te poți și relaxa, fiind o grădină zoologică care iți ia o zi s-o vizitezi agale.

Sunt multe alei, există și o hartă a grădinii zoo și multe indicatoare către zonele preferate !  Prin copaci sunt tot felul de mici animăluțe, haioase …bineînțeles inofensive, dar dornice de joacă ….

Acvariile impresionante sunt o adevărată atracție și spectacolul este deosebit ! Ai băncuțe unde poți admira în liniște, copiii pot afla multe informații utile fiind numeroase panouri…..

marin

Există și delfinariu unde delfinii fac acrobații pentru fanii de toate vârstele !

Locurile de joacă pentru copii sunt faine și distractia este pe primul plan !

Ecosistemul este creat întocmai ca cel real….iar de aici și plăcerea de admira atât natura, cât și viețuitoarele.

Spectacolul păsărilor, animalelor- este incredibil, iar numărul mare de oameni pe care i-am văzut, cu mulți copii mici, chiar și mulți pensionari….demonstrează că este un loc ce merită vizitat .

Intrarea costa pentru un adult 13,50 Euro, pentru un copil 4-13 ani – 6,50 euro și sunt și alte tarife în functie de studii,dizabilitate,grup,etc. ( date -august 2015).

Recomand vizitarea, fiind asemănătoare grădinii zoo din Munchen, avand alei mai lungi totuși, dar este plăcut ! Există si un trenuleț care te duce pe anumite alei, tot pentru a face mai atractiv acest loc !

DSCF6169

Enjoy !

Mai multe foto aici – foto zoo Nurnberg.

 

Foto și text - gabriel lâlă
Ghid -Asociatia Clubul de Turism Proilavia Braila
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s