Munchen – Germania- Turism în Bavaria !

Munchen ( Munich) este un oraș fenomenal, în landul Bayern, care atrage turiști în orice anotimp. Situat pe râul Isar are numeroase obiective turistice, muzee, parcuri, locuri de promendă, sedii de firme renumite, muzeul BMW, Allianz Arena, este locația celebrei echipe de fotbal Bayern Munchen, festivalul de bere Oktoberfest, Olympia Park, Grădina Englezească…. Trebuie să ai la dispoziție câteva zile să-l vizitezi, să mergi prin muzee, pe străzi, prin parcuri sau stadioane.

Picture 380

Iată câteva din obiectivele pe care am ales să le vizitez

Marienplatz – unde se află primăria nouă, dar și primăria veche. Este un loc plin de viață datorită turiștilor care se plimbă aici. În apropiere este și Viktualienmarkt, un loc fain unde te poți odihni activ la o bere bavareză ( sau mai multe), pe lângă ceva de mâncare specific . webcam live Marienplatz

Aproape de Marienplatz este o biserică veche și renumită- Biserica Sfântul Petru ( Peterskirche), cea mai veche biserica din capitala Bavariei din 1180. Se poate urca până sus în clopotiniță, câteva sute de trepte și efotul merită din plin. O priveliște asupra orașului, daca ai noroc de o zi senină, poți vedea până departe !

Palatul Nimfelor sau Schloss  Nymphenburg este un obiectiv turistic deosebit, amplasat într-un parc foarte frumos și bine îngrijit. Palatul se viziteaza contra cost, dar se merită pe deplin. Se ajunge cu mijloace de transport în comun, până la la stația Schloss Nymphenburg.

Grădina Botanică ( Botanisher Garten)este superbă și recomand tuturor s-o viteze, mai ales în perioadele mai calde, avînd și un preț accesibil de intrare. Numeroase alei cu plante și arbuști, sere cu plante valoroase, o terasă-restaurant unde te poți relaxa la o cafea, bere sau ceva de mâncare. Din Grădina Botanică se ajunge direct la Palatul Nymphenburg.

Atenție și la broscuțele …..  printre orhidee. Nu le atingeți !!!

Grădina Zoologică (Tierpark Hellabrunn), inaugurată în anul 1911, este foarte frumoasă. Îți ia câteva ore bune să vizitezi totul, existând terase, mici restaurante, locuri de joacă pentru copii în interior. La intrare primești o hartă  pentru a te orienta mai bine și a vizita cît mai mult.

Picture 323

Este traversată de râul Isar, iar pe apă găsim multe păsări care fac deliciul vizitatorilor. Se ajunge ușor cu metroul, până la stația Tierpark, apoi puțin pe jos până la intrare.

Există și un acvariu foarte interesant.

Muzeul Paleontologic (Paläontologisches Museum) situat pe str. R.Wagner, în incinta Universității Munchen -Ludwig-Maximilians.

În Munchen am circulat foarte ușor cu mijloacele de transport în comun, iar dacă îți cumperi un Bayern Ticket – e convenabil dacă ești cu un grup de prieteni .

Desigur, sunt numeroase alte atracții de vizitat și descoperit, depinde de timpul alocat , vreme, perioadă și pasiunile fiecăruia !

 

Gabriel Lâlă

ghid turistic, freelancer

 

Mai multe din Germania aici  https://lalagabriel.wordpress.com/category/germania-2/

 

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s