Sibiu – turism în mare stil !

Orașul Sibiu cunoaște de ani buni o dezvoltare și pe bună dreptate este un loc deosebit, unde vin turiști de pe toate meleagurile. Este un model demn de urmat pentru turismul românesc, pentru protejarea patrimoniului și urbanism.  Am rămas cu amintiri deosebite din Sibiul turistic !

Atestat documentar încă din 1191, cu o istorie impresionantă, este situat în sudul Transilvaniei și a purtat denumiri ca Cibinium, Hermannstadt.  Iată de ce îmi place Sibiul !  Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelică, Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Muzeul Național Bruckental, Piața Mică, Piața Mare, Centrul istoric, turnuri și turnulețe, străduțe pline de farmec și mister, Muzeul în aer liber situat în Dumbrava Sibiului, case cu ochi …, mumia egipteană…., muzee – sunt doar câteva din obiectivele care m-au fascinat

În anul 2007 Sibiu a fost primul oraș din sud-estul Europei care a primit titlul de Capitală Culturală Europeană.  Numeroase obiective turistice de tot felul așteaptă să fie descoperite, fotografiate și promovate ! Centrul vechi este deosebit, plin de istorie și amenajat cu bun gust, clădiri de patrimoniu frumos restaurate, multe alei pietonale, magazine, terase și restaurante – toate pentru a satisface gusturile turiștilor români și străini. În Sibiu sunt peste 700 de evenimente anual, unde participă peste 1 milion de vizitatori.

Dar, dincolo de toate clădirile, cel mai frumos obiectiv turistic, după părerea mea – și care atrage sute de mii de vizitatori este – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului- Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.  Este mai mult decît un muzeu, este o lecție vie și deschisă !

Case vechi și tradiționale, obiecte țărănești amplasate cu mult gust- aducând aminte de viața la țară, numeroase alei, un lac superb, mori de vânt, trăsuri, multe alte podoabe………intri într-o lume aparte, iar cadrul natural de excepție te face să uiți de toate problemele…..

Ca o recomandare – nu ocoliți Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, situat în Piața Mică din Sibiu – o vizită virtuală puteți face  aici. Cultură, civilizații, exponate fantastice, din afara Europei, armuri,obiecte de luptă, etc……….inclusiv o mumie egipteană cu sarcofag, singura din țară, vizitată de cca 10.000 de turiști anual  ! 

 

Sibiu –  ROMÂNIA -de văzut și de povestit !

Turism – nu amato(u)rism !

Gabriel Lâlă 

ghid (freelancer)-Asociația Clubul de Turism Proilavia Brăila
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s