Fascinația munților și farmecul istoriei-Vrancea,România

Turismul și istoria din județul Vrancea fac echipă foarte bună.Numeroase obiective turistice,munți,ape,cascade și peisaje amețitoare. Din Focșani vreo 70 de km..și ajungem !

Parcul Natural Putna-Vrancea este fantastic, întânim multe obiective pe care trebuie să le vezi. Cascada Putna, arie protejată de interes național, fiind situată în zona comunei Tulnici. După ce plătești o mică taxă de vizitare, ajungi să privești o minunăție de cascadă, un peisaj minunat.

Lăsăm în urmă Cascada Putnei și ne îndreptăm pașii spre Rezervația Cheile Tișiței, pentru a ne avânta pe traseul turistic de aici – de unde parcă nu vrei să mai pleci. Este o zonă fantastică, iar combinația de ape, mici cascade, flori, stâncării – este pe placul tuturor vizitatorilor și turiștilor. Plătești o mică taxă de intrare în rezervație și după doar câțiva pași începi să fotografiezi frumusețea naturii !

Poteca este accesibilă, dar trebuie să ai grijă pe unde mergi. Există și câteva zone amenajate cu cabluri și podețe de lemn, care fac traseul mai adventure……

Fiecare parcurge din traseu cît vrea și cât poate,apoi faci cale întoarsă …fericit că ai făcut o drumeție spectaculoasă. Am văzut pe traseu copii,tineri,adulți…unii mai pregătiți și cu echipament de munte adecvat, alții cu minimul necesar, dar toți încântați de cele văzute.

intrare chei

Pentru că suntem în această zonă…este rândul istoriei și tradițiilor. Pentru început ajungem în localitatea Lepșa, pe valea pârâului Lepșa, unde poți admira un loc de spiritualitate și istorie – Mănăstirea Lepșa, unde întâlnim și bisericuța din lemn, monument istoric inclus în lista patrimoniului național.

Pentru că în județul Vrancea, tradițiile românești sunt încă păstrate și promovate, mergem în satul Bârsești, cunoscut ca satul înființat de fiul cel mai mic al babei Vrâncioaia -pe nume Bârsan. Aici ne oprim la Muzeul Rădăcina Vrancei, muzeul fiind realizat de un localnic-Costică Beșa. Intri într-o lume aparte,plină de istorie, iar proprietarul muzeului ne cântă din toate instrumentele populare,ne povestește așa frumos despre aceste locuri și ne invită să vizităm ceea ce a adunat de-a lungul vieții. 

De aici, ajungem la casa Babei Vrâncioaia, un pic mai sus pe deal, unde avem o priveliște a munților din jur, insoțiți de nenea Costică Beșa.

O zi cu totul specială, plină de energie, veselie, prietenie – eveniment VINO CU NOI -by Gabriel Lâlă-ghid &Asociația Clubul de Turism Proilavia.

foto grup

Foto & Text- vara 2015 - Gabriel Lâlă -ghid Brăila
concep programe turistice, organizez drumeții, 
ghid Brăila city tour/Tur ghidat Brăila

Page-001 (2)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s