Brașov și Poiana Brașov-aici chiar se respiră și se trăiește prin turism !

Brașov, România – locul unde revin mereu cu drag și cu o poftă nebună de a mă pierde printre miile de turiști români, străini veniți din multe colțuri ale lumii, printre oamenii locului  care îți vorbesc civilizat. Mereu mă bucur să văd pofta de viață a turiștilor care colindă orașul, care stau la terase pe timp de vară, care admiră frumusețile Brașovului !

Sute de monumente istorice și clădiri de patrimoniu, informații turistice și respect pentru cultura și istoria locului !

Bisericile vechi sau mai noi sunt o adevărată încântare  !

O plimbare pe dealul Cetate este mai mult decât plăcută !

Ziduri, bastioane și istoria Brașovului !

Vizitez și centre de informare și promovare turistică din Brașov, unde găsesc pliante,hărți cu Brașov și alte zone din împrejurimi , flyere cu restaurante,hoteluri,concerte,evenimente culturale și info despre tururi ghidate ! 

În Brașov sunt multe muzee și expoziții, eu am vizitat doar două dintre ele și chiar se merită !-Muzeul de Artă  http://www.muzeulartabv.ro/home  (recomand în special) și Muzeul de Etnografie http://www.etnobrasov.ro/

Ajung și pe vestita Strada Sforii https://ro.wikipedia.org/wiki/Strada_Sforii !

Orașul este curat, iar transportul civilizat. Dacă alegi transportul în comun, în stații găsești panourile electronice care afișează când vine mijlocul de transport, iar în autobuz afișaj cu stațiile și mesaje verbale !  Chiar și pe site-ul local informațiile,orarul și traseele sunt actualizate  http://www.ratbv.ro/trasee-si-orare/

Parcurile din Brașov sunt faine, iar cele pe care le-am vizitat și ne-am jucat cu copiii- Parcul Central Nicolae Titulescu, Schaeffler Livada Poștei, Brediceanu -la poalele muntelui Tâmpa și Parcul Noua. Inclusiv în cartiere,printre blocuri zărești multe parcuri superb amenajate !

Pentru cei mici și nu numai, Grădina Zoologică Brașov este un loc fain,micuț dar realizat cu gust. Numeroase alei, curățenie, indicatoare către zonele cu animale/păsări/reptile…

Iar Parc Aventura este pentru senzații tari,aventură și tiroliene peste Lacul Noua ! Există trasee pentru toate vârstele și zona unde este superbă ! Iar raportul calitate-preț-timp petrecut este excelent.

Seara este la fel de plăcut prin centrul vechi, iar dacă nimerești și un festival/spectacol…în aer liber în Piața Sfatului…chiar se merită !

Dacă tot ești în Brașov trebuie să ajungi și în stațiunea Poiana Brașov. Iar pe drum poți admira orașul Brașov și  Muntele Tâmpa.

Prima oprire la Centrul de Informare și Promovare Turistică – un loc fain,unde am primit multe informații turistice,sfaturi despre ce de făcut prin Poiana Brașov, dar și alte obiective de vizitat din jud.Brașov, am primit materiale turistice, am stat de vorbă despre turism și cum e să-l promovezi profesionist !

1

Aici și pe timp de vară ai ce să faci. Relaxare prin pădure sau pe aleile stațiunii,mici magazine, locuri de joacă pentru copii ( biciclete,distracție,etc.)

…  sau poți urca până pe vârful Postăvarul–1799 m altitudine,din masivul cu același nume,zonă protejată . Pe jos sau cu telecabina, totul e să ajungi acolo sus și să admiri priveliștea din jur-cu adevărat faină !

Brașov  și Poiana Brașov – aici chiar se respiră și se trăiește prin turism !

DSCF9194

foto & text -iunie-iulie 2016- Gabriel Lâlă -Asociația Clubul de Turism PROILAVIA 
Brăila

consultant turism, tour guide Brăila city tour, pasionat de turism și drumeții

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s