Turism de vară în BăileTușnad

Băile Tușnad – considerat cel mai mic oraș din România dupa numărul de locuitori. În perioada de vară numărul turiștilor îl depășește cu mult pe cel al localnicilor. Are o istorie interesantă și zona este cunoscută datorită apelor minerale de aici …….dar nu numai .https://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83ile_Tu%C8%99nad

DSCF2213

Un loc care atrage foarte mulți vizitatori este Wellness Tușnad ( http://wellness-tusnad.ro/index.php/ro/preturi/ ), inaugurat în anul 2013. Mi-a plăcut curățenia,apa, atmosfera și cred că raportul calitate-distracție-preț este ok. Câteva ștranduri și bazine interioare, dar și unul afară de unde poți admira munții !

Te mai poți plimba prin stațiune, sunt locuri care arată mai bine, dar și altele degradate.

Prin stațiune sunt izvoare cu apă minerală, fiecare cu proprietăți diverse …

Aproape de Lacul Ciucaș este Club Aventura, cu trasee prin copaci de tot felul, dar și cu tiroliană peste lac. Este super fain să te relaxezi activ aici, deopotrivă copii sau adulți !

Un traseu fain este către rezervația naturală Lacul vulcanic Sf. Ana, se poate ajunge atât pe traseul turistic din Tușnad, dar și cu mașina. Numeroase autocare,mașini, cicliști…există și cîteva mici terase pe malul lacului. Noi am ales varianta pe jos din Tușnad pe vf Ciomatu Mare, iar traseul a fost deosebit. Pe traseu, se face și o altă potecă către Turnul Apor-un alt obiectiv fain !

Aproape de lacul Sf. Ana este un alt obiectiv desoebit- Tinovul Mohoș, amplasat într-unul din craterele Masivului Ciomatu. Plătești biletul de intrare în rezervație și începi explorarea -istoria locului, turbă, flori, plante, viețuitoare, lacuri, podețe de lemn.(https://ro.wikipedia.org/wiki/Tinovul_Moho%C8%99 ).

Zona este superbă, sunt multe pajiști pline cu flori pe tot muntele !

Un alt traseu cu totul deosebit și mai ușor de parcurs este rezervația naturala Piatra Șoimilor, de unde este o perspectivă superbă asupra zonei ! Traseul este marcat turistic și ușor de ajuns aici din Tușnad.

Un alt punct de atracție este Podul suspendat peste râul Olt !

Există și un centru de informare turistică- info tour- de unde am aflat informații utile și am primit materiale despre zonă !

DSCF2497

 

Tușnad- un loc cu multe atracții, de toate felurile !

Text & foto - vara 2017- Gabriel Lâlă -ghid, călător, consultant turism
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s